nov
05
3 maanden op weg! 05-11-2012 17:10

Een biertje tappen en stom lullen.....

 

Zo nu ruim drie maanden op koers, onze nieuwe koers...

 

19 Juli namen we de beslissing om niet langer meer het eindstation op de avond te zijn, niet meer in discussie te gaan met mensen die eigenlijk al 'voorgedronken' hadden, niet meer politieagentje spelen, maar gewoon weer te zijn wie we willen zijn, ons buurtcafé.
Nu ruim drie maanden later even een update:

Nadat we onze koers via de social media, nieuwsbrieven en mond op mond rondverteld hadden, kregen we waaaaaanzinnig veel leuke, goede, mooie, begripvolle reacties. Niet alleen aan de bar, via facebook, maar ook mensen die met de boodschappen in de hand even snel kwamen binnen rennen om even te zeggen 'top gedaan'. Super blij en trots waren we, want het was toch best een stap.

Grappig om te zien hoe via deze berichtgeving ook de krant het oppikte. Artikelen in verschillende dagbladen en we werden zelfs in de politieke discussie de stelling van de week: moeten alle horecabedrijven niet deze stap nemen? (blij dat niet alle horeca deze stap neemt:)

Wat hebben we bereikt tot nu toe:
*Geen agressie meer
*Geen jeugd voor de deur meer, die aan het 'voordrinken' zijn.
*Geen discussies meer op de late avond.
*Geen eindstation
*Ton is genomineerd voor HorecaHeld2013
*Ton is gevraagd voor een businessproject om als spreker zijn verhaal te vertellen aan andere horeca ondernemers.
*Ton is weer als vanouds zo blij:)


Ook de evenementen die we in deze drie maanden gehad hebben waren allemaal succesvol. 

LastFriday: De laatste vrijdag van de maand, nu drie keer een succes. Vrijdagmiddagborrel met altijd live muziek en goed eten voor weinig. Er wordt gezongen, gedanst en gebiljart, top!

Eten:We hebben ook weer meer aandacht voor het eten. Zoals altijd nog de sate. Maar nu ook diverse keren al kip uit de grill, indisch buffet, shoarmaschotel... 

Karaoke: super goed, veel gezongen, komt ook echt weer snel terug.

De diverse DJ's: altijd succesvol.

 

Dit alles maakt dat we al drie maanden met een positief gevoel afsluiten. Niet altijd even druk, want we zijn er nog niet, maar wel met een gevoel dat we de juiste stap genomen hebben. En al is het niet altijd druk, je zit wel met die mensen die besloten hebben een drankje te doen bij ons, en niet omdat we toevallig op de weg naar huis een eindstation zijn. We hebben meer contact.

Ton is weer de horeca ondernemer die hij wil zijn. Hij doet weer waar hij goed in is en wat hij leuk vind, EEN BIERTJE TAPPEN EN STOM LULLEN!