nov
17
Feestweek 2017 17-11-2017 10:37
okt
06
Update Nieuwsbrief 06-10-2016 17:53
Leuke CafeBezoeker, Goedemiddag,
Het is al een tijd geleden dat wij een nieuwsbrief verstuurden. Maar daar komt verandering in. Ten eerste omdat wij graag willen dat iedereen op de hoogte is van al onze evenementen, maar ook omdat we jullie graag willen informeren over waar wij mee bezig zijn.

Wat doen wij achter de schermen
Feestweek 23/12 tm 1/1
Op het moment zijn wij druk bezig de planning van de feestweek rond te krijgen. Dit belooft weer een super afsluiting van het jaar te worden. Wat een leuke activiteiten hebben wij in het vooruitzicht. Binnenkort volgt het programma, maar reserveer de data!

SpeciaalBieren
Net terug van een HorecaTour door Brussel en Antwerpen met als thema SpeciaalBier en Spijs. Niet alleen een enorme leuke ervaring, maar ook erg inspirerend om met collega ondernemers te praten over Horeca. En wat een lekkere biertjes hebben wij geproefd en gecombineerd met hapjes. Het idee is om zeker een keer een Bier en Spijs proeverij te organiseren, maar misschien ook onze biercollectie te vergroten.

Wijnen
Met de invoering van een iets luxere wijn hebben wij de afgelopen periode gemerkt dat er vraag is naar keus in wijnen. Ook hier zijn we bezig met collega ondernemers om de lekkerste wijnen uit te zoeken en ook hier ons assortiment uit te kunnen breiden.

Feestjes op Maat
Steeds meer wordt er gebruik gemaakt van de mogelijkheden die wij kunnen bieden om een verjaardag, personeelsfeest, borrel of etentje te organiseren. Van een kleine borrel met consumptiemuntjes tot compleet verzorgde avonden met eten, drinken, presentatie en muziek. Er zijn zoveel mogelijkheden, dat we nu bezig zijn om een soort van flyer te maken om de mogelijkheden duidelijker te krijgen.

Onze evenementen:
Donderdag 20/10/2016 MuziekQuiznight
Deze dag zal quizmaster Lennart i.s.m. DJ Mainstream een complete MuziekQuiz verzorgen. Doe mee in een team of sluit aan bij een team. Vanaf 20.30 uur starten we.

Zondag 23/10/2016 Feijenoord - AJAX
Altijd spannend. Maar nu met Live Muziek in rust en na de wedstrijd : Mark Meijer
Broodje kroket / Frikandel 2 euro
Pitcher Amstel 10 euro

Vrijdag 28/10/2016 LastFriday Oktoberfest
Geheel in stijl met lederhose en dirndl, aan lange tafels met veel bier en lekker eten. 

Zondag 13/10/2016 Mark & Friends
Dit staat garant voor een middag/avond feest. Dit keer met Jan Sinatra en Patrick Kloos. Onze masterchef zal een Sate en friet Buffet verzorgen.

Vrijdag 25/11/2016 LastFriday
...zoals het cafe bedoel is!


Zaterdag 26/11/2016 Eersteling Golf open | Bolstra Fun
Hierover snel meer info. Reserveer de data, want dit wordt echt fun!

Dan doen we ook nog iets met Sinterklaas en dan gaan we langzaam weer toe naar de laatste week van het jaar. Vanaf 23/12 begint de feestweek. En de planning wordt echt leuk! Reserveer ook deze feestweek in de agenda.

Nou wij hebben energie, inspiratie en heel veel zin in de laatste drie maanden van het jaar. Tot snel.

Team eersteling
 
mrt
16
2014! 16-03-2014 14:18

En dan gaan we zomaar weer de lente tegemoet. Het terras is schoongespoten, we gaan weer om tafel om de zomerfeesten te plannen, nieuwe drankjes worden geproefd, kortom we hebben er zin in.

Nog even geduld met de agenda planning, maar hij komt eraan.

Vacature

Deze is inmiddels ingevuld door Mark. En wat zijn we blij met hem. Het is bijna een tweede Ton achter bar:) Tappen, zingen, koken, hij kan het allemaal. Leuk! We hopen en denken dat we nu met Mark erbij een ijzersterk team hebben, gezellig, service gericht, en vooral mensen die plezier uitstralen.

Dus binnenkort meer nieuws!

okt
09
Oktober 2013 09-10-2013 18:19

 


Even een update van onze kant. 

Vacature
We zijn weer op zoek naar een nieuwe barman / -vrouw. Dennis stopt aan het eind van deze maand. Hij zal zijn energie gaan steken in het opbouwen van zijn eigen bedrijf (websites). We gaan in goed overleg uit elkaar en Dennis heeft aangegeven nog wel betrokken te willen blijven bij de Eersteling, evtueel voor de weekeinden.

Er is een nieuwe vacature voor minimaal 20uur. Wij zoeken een leuke, gezellige Barman / -vrouw die het werken in de horeca, het buurtcafe, helemaal geweldig vindt. Zelfstandig, flexibel, wisseldiensten, enthousiast, meedenkend zijn de sleutelwoorden waaraan wij denken. Sollicitaties via Ton, ton@cafedeeersteling.nl 

TweetupHoofddorp
Afgelopen vrijdag organiseerden wij samen met MarieJose van Infine een Tweetup. Gebruikers van Twitter zegt dit voldoende, maar als je niet twittert zegt je dit helemaal niets. Een tweetup is een plek waar volgers op twitter elkaar kunnen ontmoeten. Via de tweets wordt op twitter geschreven dat het feest in dit geval in Hoofddorp is. En iedereen die dit leest, zin heeft in een gezellige avond, die komt gewoon.

En ja hoor, vanuit Hoofddorp, Haarlem, Alkmaar, Apeldoorn en zelfs uit Groningen kwamen er gewoon mensen naar de Eersteling gereden, super leuk! Het werd een leuk feestje, zeker voor herhaling vatbaar. Twitteraars, jullie zijn leuk!
 

EerstelingOpen Golf
Aanstaande zondag vindt het Eersteling GolfToernooi plaats op de Haarlemmermeersche Golfclub. En wat een enthousiasme. Meer dan 70 deelnemers gaan zondag de baan in. Daarbij komen aan het eind van de dag nog meer mensen eten bij onze Masterchef. 

Kom ons aanmoedigen op de baan, of borrel aan het eind van de middag mee @eersteling Wil je nog aansluiten bij het MasterchefBuffet, dan graag even aanmelden.

 

FilmOpnames
Vorige week werden we gebeld door een castingbureau. Dit bureau was voor een film op zoek naar een bruin cafe. Via de mooie foto's op de site zijn ze bij ons terecht gekomen. Van de regisseur van Valentino, nu een film met als decor de Eersteling. Klinkt goed! Dinsdag komt de regisseur kijken of dit werkelijk doorgaat. We houden je op de hoogte.

 

Wijnproeverij
Druk in onderhandeling, maar de datum wordt binnenkort bekend gemaakt.

 

Eersteling Open IV Tennis Indoor
Zondag 24 November vindt dit plaats onder leiding van onze tennisleraar Peter Bouten. Meer info volgt nog, maar aanmelden kan altijd:)

 

DJ
We hebben zaterdag 2 November DJMainstream draaien. We gaan terug naar de 70's en 80's! De week erna staat DJ Thom van Riel achter de knoppen, met de Black 'n White Party. Zaterdag 9 November!

 

LastFriday
LastFriday September met een record aantal eters, 54! Wat houden we toch allemaal van de laatste vrijdag van de maand. AmsterdamseMiddag, MasterchefBuffet en de DJ draait door. 
LastFridayOktober: 25-10-2013
LastFridayNovember: 29-11-2013

MakkelijkeMaandag
Vorige maand hadden we Cocq au Vin op de maandag, gemaakt door Rob. En wat hebben we lekker gegeten. Rob komt gewoon dus nog een keer, dit keer met de 'krabbetjes' van Rob. Dit zijn een soort SpareRibs. Voor 5 euro eet je mee op deze makkelijk maandag! Maandag 4 November. Schrijf je in aan de bar!
 

En in de volgende nieuwsbrief dan weer de planning voor de feestweek. En we hebben in ieder geval al Tof! vastgelegd, heel fijn! Later meer hierover!

Kortom we hebben het leuk, we hebben er zin, Tot snel!

Team Eersteling

 

 

nov
05
3 maanden op weg! 05-11-2012 17:10

Een biertje tappen en stom lullen.....

 

Zo nu ruim drie maanden op koers, onze nieuwe koers...

 

19 Juli namen we de beslissing om niet langer meer het eindstation op de avond te zijn, niet meer in discussie te gaan met mensen die eigenlijk al 'voorgedronken' hadden, niet meer politieagentje spelen, maar gewoon weer te zijn wie we willen zijn, ons buurtcafé.
Nu ruim drie maanden later even een update:

Nadat we onze koers via de social media, nieuwsbrieven en mond op mond rondverteld hadden, kregen we waaaaaanzinnig veel leuke, goede, mooie, begripvolle reacties. Niet alleen aan de bar, via facebook, maar ook mensen die met de boodschappen in de hand even snel kwamen binnen rennen om even te zeggen 'top gedaan'. Super blij en trots waren we, want het was toch best een stap.

Grappig om te zien hoe via deze berichtgeving ook de krant het oppikte. Artikelen in verschillende dagbladen en we werden zelfs in de politieke discussie de stelling van de week: moeten alle horecabedrijven niet deze stap nemen? (blij dat niet alle horeca deze stap neemt:)

Wat hebben we bereikt tot nu toe:
*Geen agressie meer
*Geen jeugd voor de deur meer, die aan het 'voordrinken' zijn.
*Geen discussies meer op de late avond.
*Geen eindstation
*Ton is genomineerd voor HorecaHeld2013
*Ton is gevraagd voor een businessproject om als spreker zijn verhaal te vertellen aan andere horeca ondernemers.
*Ton is weer als vanouds zo blij:)


Ook de evenementen die we in deze drie maanden gehad hebben waren allemaal succesvol. 

LastFriday: De laatste vrijdag van de maand, nu drie keer een succes. Vrijdagmiddagborrel met altijd live muziek en goed eten voor weinig. Er wordt gezongen, gedanst en gebiljart, top!

Eten:We hebben ook weer meer aandacht voor het eten. Zoals altijd nog de sate. Maar nu ook diverse keren al kip uit de grill, indisch buffet, shoarmaschotel... 

Karaoke: super goed, veel gezongen, komt ook echt weer snel terug.

De diverse DJ's: altijd succesvol.

 

Dit alles maakt dat we al drie maanden met een positief gevoel afsluiten. Niet altijd even druk, want we zijn er nog niet, maar wel met een gevoel dat we de juiste stap genomen hebben. En al is het niet altijd druk, je zit wel met die mensen die besloten hebben een drankje te doen bij ons, en niet omdat we toevallig op de weg naar huis een eindstation zijn. We hebben meer contact.

Ton is weer de horeca ondernemer die hij wil zijn. Hij doet weer waar hij goed in is en wat hij leuk vind, EEN BIERTJE TAPPEN EN STOM LULLEN!


 

jul
19
Grote beslissingen nemen... 19-07-2012 15:33
Vandaag is het besluit genomen. We gaan toch een beetje een andere koes varen....
 
Vrijdag en Zaterdag tot 01.00uur
 

Gewijzigde openingstijden!!!!

Vanaf dit weekend zijn we vrijdag en zaterdag geopend tot 01.00uur. Dit hebben we besloten omdat we niet meer het eindstation op de avond willen zijn. niet meer het cafe dat als laatste open is, niet meer de plek om heen te gaan als je alle feestjes al gehad hebt, niet meer vanaf 01.00 discussies aangaan met mensen die al aardig wat 'voor'gedronken hebben.......

Dus gewoon wel het cafe waar je lekker een biertje kan drinken, waar we ons idd kunnen concentreren op de gezellige mensen, waar we de komende tijd gaan knallen op de middagen en de vroegere avonden, waar we weer publiek hebben van wat altijd voor de Eersteling zo kenbaar was, waar iedereen weer kan denken met trots 'dit is ons barretje', waar we weer middagen hebben dat we op de dansvloer staan, waar we weer kunnen kaarten..........

Kortom, lang over nagedacht, een flinke beslissing, maar wel een waar we met zijn allen achter staan. Het geeft nu al ongelofelijk veel energie om hier mee bezig te zijn. Of het de juiste beslissing is, wij denken van wel, het voelt goed, het moet nu nog blijken.....

Wat brengt de toekomst:
*een biljarttoernooi
*een wiskeyproeverij / wijnproeverij
*excursie Heineken Experience met BBQ
*last friday (laatste vrijdag van de maand), vrijdagmiddagborrel met live muziek, DJ of andere evenement.
*TOF Partyband
*Flugel zomereditie
*eersteling Tennis Toernooi outdoor

*1x in de 2 maanden ons 16+ feestje met DJ's: Met dit soort feesten /evenementen zal de eersteling langer open zijn.

Dus veel op het programma. Wij hebben er zin in.
Voor ideeen, suggesties, commentaar staan wij natuurlijk open. Kom graag langs.

Wij hopen en gaan vol energie op naar een mooie toekomst vol gezelligheid en veel Eersteling.

Tot snel.

Team Cafe de Eersteling

mrt
02
Nog even oefenen, maar houding een 9! 02-03-2012 16:46

Gister de eerste Biljartclinic, zo ontstaan op een donderdagavond aan de bar. Vrouwen aan het biljart.. Onder leiding van Koos en Ton werden spelregels, handvatting, stoottechnieken en effecten uitgelegd. Zeer enthousiast en toch wel een beetje hilarisch gingen we aan de slag. Uiteindelijk werd de clinic besloten met een echte wedstrijd. Bij elk punt dat er gemaakt werd, leek het wel op een score van het Nederlands Elftal, zo uitbundig. Geweldig! En dit natuurlijk allemaal om de prijzen. Want wie gaat er naar huis met het felgeerde pasje en titel, Queen of the Balls, The Best with stick and Balls.....Diana.

En daar waren we natuurlijk allemaal over eens:

Biljarten moet vaker, Biljarten is hip. Wel lastig, maar zeker een tip om vroeg mee te beginnen.  Al is het maar om later in het bejaardenhuis indruk te maken aan de biljarttafel op die schaars aanwezige mannen. Investeren in de toekomst:)

Het is veel oefenen, hier en daar nog wat bijschaven, maar voor houding kregen we allemaal een 9!

Koos en Ton op naar Clinic nummer II, bedankt namens de #leukevrouwenaanhetbiljart

jan
28
Coby schrijft! 28-01-2012 13:48

   

Nationale gedichtendag

 

Afgelopen donderdag was het nationale gedichtendag en zo was al snel ons wekelijkse thema een feit. Wat een gein om de regeluliere bezoekers tot een mooie spreuk of klein gedicht te verleiden en deze dan te belonen met kaarslicht. Uiteindelijk werd het nog een strijd ook, zonder winnaar, want we werden door meerdere mensen aangenaam verrast. Later op de avond werd het meer dichterlijke vrijheid hahaha. De avond vloog voorbij, er waren wederom alleen maar gezellige mensen, leuke verzoekplaten en gezellige gesprekken.

Natuurlijk werd er aan het eind van de avond weer gedobbeld om frikandellen.

Een mooie aanvulling op deze avond was een krantartikel dat waarop wij werden geattendeerd en wat we jullie niet willen onthouden  

 

jan
13
Relatiebeheer kent geen klok! 13-01-2012 16:34

Nog even wil ik iemand in het zonnetje zetten. Mijn persoonlijke socialmediamanager, @somema. Uiteindelijk kan ik zeggen dat ik heel blij ben met de nieuwe site en het nieuwe logo. En dit alles heeft onze manager in werking gezet. Ik zeg Proost!

En natuurlijk lopen we tegen allemaal kleine dingetjes aan, maar ook daar houdt onze manager op afstand een oogje in het zeil. Onder het motto `relatiebeheer kent geen klok`:)

En wat moest ik van de week al lachen dat ik een belachelijk grote tabel wist te plaatsen op de site. Ik dacht al hoe lang zal het duren voordat ik een telefoontje krijg.....en die middag op het schoolplein een berichtje dat hij er mee bezig is. Haha Ik heb de beste social media manager en hij kent echt geen klok......

Bedankt!

 

 

 

dec
28
Toffe Woensdag! 28-12-2011 12:53

5 dagen feest gehad, 5 dagen te gaan. En dan ineens midden in de week voel ik me heel Tof! Zou dat misschien komen omdat er vandaag een heel tof bandje uit Groningen een feestje komt bouwen in de Eersteling....en dat er vandaag veel toffe mensen komen...en dat we met een heel toffe barcrew staan...en dat het wel lijkt alsof dit deleukstedonderdagvandeweekopwoensdagis....

Genoeg redenen om zo een lekker Tof gevoel te hebben! Tot vanavond. 2100uur, TOF... #zinin

dec
25
Eerste Kerstdag 25-12-2011 13:49

De enige dag van het jaar dat het café dicht is. Een dag waarop niets gepland is en alles mag. Een dag dat de tijd aan ons is en we niet de horecaklok gebruiken. Een rustdag in de feestweek.

De feestweek is nu 3 dagen bezig en wat een superweek is het nu al.

Coverband The Tour die de aftrap had. Wat een sfeer, wat een feestje, wat een leuke mensen, Top! En dan de personeelslunch, dit jaar in het café. Kaarsen aan, tafel gedekt. De lunch verzorgt door Kevin en Jeff van Grandcafé de Parel in Leimuiden. Super gegeten. Daarna de cocktail workshop met Krimo (voorheen le Paddock, nu Ibiza). Echt zo leuk en lekker. En natuurlijk de kans voor Ton om alle collega`s te vertellen wat een topteam we hebben. Enthousiaste mensen die ervoor zorgen dat we het huiskamer gevoel in de eersteling houden. Lieve collegaatjes, super bedankt, nogmaals!  

2011 was weer een bewogen jaar. De grootste verandering natuurlijk het `niet roken`. Spannend was dit zeker, maar we kunnen wel zeggen nu dat we in volle vaart vooruit kijken. In januari gaan we beginnen met de verbouwing van het rookhok. Het biljart moet weer op zijn plaats komen en de rokers komen weer meer in de zaak. Dit is de eerste stap in de plannen die er liggen. 2012 wordt zeker een jaar van vooruitgang. Op naar nieuwe evenementen, feestjes, Ek, etc.etc.

Maar nu eerst verder met de komende 7 dagen feest. Dit jaar een extra lange feestweek. Zoveel leuke dingen dat we de feestweek verlengd hebben:) Met als laatste dag, de eerste dag van 2012. De dag dat Ton 10 jaar Café eigenaar is.

We hopen jullie de komende veel te zien, spreken. Laten we vooral borrelen op de mooie dingen die komen gaan, of de dingen die mooier moeten worden.

Tot snel.

Fijne dagen. 

dec
16
Ik voel me een cadeautje... 16-12-2011 03:12

En dit was dan #deleukstelaatstedonderdagvanhetjaarvoordatdefeestweekbegint. Als dit de voortekenen van de feestweek zijn dan komt het helemaal goed.

Zou het dan toch ook een beetje door de kerstversiering komen. Iedereen heeft er zin in! Leuk ook die mensen die opmerken dat er versierd is, 3dagen lang. Vanavond wel de mooiste reactie van allemaal.

`Door die zilveren wanden voel in me net alsof ik binnen in een cadeautje zit, voel ik met het cadeautje, het cadeautje wat uitgepakt mag worden, zonder eerst versierd te worden. En dat is een heel fijn gevoel.`

Dus met een beetje fantasie zitten er allemaal cadeautjes aan mijn barretje....:) Ik hoop dat iedereen zich een beetje het cadeautje voelt deze dagen, dan komt het helemaal goed met de feestweek en de kerstgedachten...., bedankt Marc!

Op naar #deleukstedonderdagmetthetour.

dec
09
Live, in de lucht! 09-12-2011 22:00

Zo blij dat de site actief is. Vanaf nu proberen we zo actueel mogelijk te zijn. En dat is even wennen. Foto`s, video`s, blogs, nieuwtjes, twitter, facebook, hyves en een prachtige nieuwe site. En dat alles komt samen in de gezellige maand december. De maand waar we zooo veel activiteiten hebben. Zo trots dat de hele kroeg vol hangt met aanplakbiljetten van alle evenementen deze maand. En niet alleen de aanplakbiljetten hangen er, we zijn ook weer bijna klaar met de kerstversiering. Als dat eenmaal hangt dan lijkt het wel of iedereen er weer zin in heeft. Het is drukker, hangt een heel fijne sfeer en ook aanmeldingen van diverse bedrijven rollen dan binnen. Bedrijven die de kerstborrel in het cafe geven, super.

Kortom, we hebben er zin! Tot snel.